Castle Thassos

Το χωριό

Ο κόλπος της Σκάλας Ποταμιάς βρίσκεται στη Βόρειο Ανατολική ακτή της νήσου, βρίσκοντας καταφύγιο κάτω από τα δίδυμα χωριά της Ποταμιάς και της Παναγίας. Έχει άριστες οδικές συνδέσεις και τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία προς την πρωτεύουσα του νησιού τον Λιμένα, αλλά και με το καλής ποιότητας οδικό δίκτυο περιμετρικά του νησιού. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες μας να απολαύσουν τον γύρο του νησιού ώστε να επισκεφτούν όλες τις ομορφιές και τους αρχαιολογικούς χώρους του.

Επιπλέον υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες – αμμώδης και χαλικώδης – έτσι ώστε να επωφεληθούν πλήρως από τα ελκυστικά και χαλαρωτικά καθαρά γαλανά νερά και τον ζεστό ήλιο της Μεσογείου. Ίσως επίσης να θέλετε να περπατήσετε μέχρι την κορυφή του Υψάριου, 1204 μέτρα, και να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα η οποία ξεδιπλώνει μπροστά σας ένα πανόραμα από το Βουνό του Άθως μέχρι και το νησί της Σαμοθράκης αλλά και ολόκληρης της ηπειρωτικής ακτής που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται εύκολα με τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων προς την ηπειρωτική χώρα – συμπεριλαμβανομένου και ενός κλειστού τύπου πλοίου για τις ημέρες που υπάρχει κακοκαιρία – ένα ταξίδι 35 λεπτών από την Κεραμωτή προς το κεντρικό λιμάνι. Υπάρχουν επίσης 4 δρομολόγια την ημέρα που πραγματοποιούνται από ένα ιπτάμενο δελφίνι ενώνοντας την Καβάλα με το κέντρο της πόλης του Λιμένα σε 45 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας το Ξενοδοχείο Castle Hotel Pontos ως βάση για τις διακοπές σας, θα έχετε την δυνατότητα να περάσετε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας, κατανοώντας την προέλευση της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας επισκεπτόμενοι τα ιστορικά μνημεία και παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας στα φεστιβάλ και τις παραδόσεις του σήμερα.